« terug naar vorige pagina

Even voorstellen

Tjitske Wijbenga

Ik ben Tjitske Wijbenga, huisarts sinds 2017. Na mijn studie heb ik drie jaar in het ziekenhuis gewerkt. Ik heb veel gezien, geleerd en kennis opgedaan. Daar kwam ik er ook achter dat ik graag dicht bij huis zorg wil leveren waarbij je patiënten echt leert kennen. 

Na de huisartsopleiding heb ik drie jaar in Sint Nyk gewerkt als waarnemer bij dokter Folkertsma in de praktijk. Per 1 januari 2021 heb ik zijn praktijk overgenomen samen met Marian Wiegersma.

Ik ben erg blij dat ik als een van de vaste huisartsen in Sint Nyk kan blijven werken. Een vertrouwensband opbouwen met de patiënten, hun omgeving kennen  en van daar uit persoonlijke zorg leveren vind ik mooi. Doordat Sint Nyk een dorp is, zijn de lijntjes kort. En is het mogelijk om goed samen te werken met de thuiszorg, fysiotherapeuten, verzorgingshuizen en andere zorgverleners.  

Open communicatie vind ik erg belangrijk, er is altijd ruimte een en ander aan te kaarten.

Ik woon met mijn gezin in Delfstrahuizen. Van uit mijn tuin zie ik de kerktoren van Sint Nyk bij helder weer.